Studiedag Europa voor Docenten Maatschappijvakken in Brussel

03-04-2019

Docenten van maatschappijvakken in het voortgezet onderwijs worden uitgenodigd voor een studiedag over Europa. Het netwerk Identiteit & Kwaliteit, het platform GRIP en Driestar onderwijsadvies organiseren met het European Christian Political Movement op 3 april 2019 een studiedag in Brussel.

 

Tijdens de studiedag wordt specifiek aandacht besteed aan het Europees beleid op het gebied van gender en de impact wat dit onderwerp op ons heeft.  We worden hierover bijgepraat door parlementariërs en inhoudelijk deskundigen. Tevens bezoeken we het parlement waar op dat moment een plenaire vergadering wordt gehouden. Daarnaast willen we ons oriënteren op het Parlementarium en het Huis van de Europese geschiedenis. Dit laatste ook met het oog op activiteiten met leerlingen om hen kennis te maken met de wereld van het Europa.  We sluiten af met een kort bezoek aan het centrum van Brussel.

 

Praktische informatie

We vertrekken om 9 uur uit Dordrecht en hopen daar ’s-avonds rond 21.30 weer terug te zijn. Binnenkort zullen de uitnodigingen verspreid worden. Ook via onze website en nieuwsbrieven houden we je op de hoogte. Noteer dus alvast in de agenda! Vul het formulier in om de hoogte te blijven van deze reis. 

 

Bron: Driestar Educatief

 

 

Terug naar vorige pagina