Lerarentekort en de jacht op de invalleerkracht

06-02-2018

De explosief groeiende vraag naar invallers in het basisonderwijs trekt commerciële uitzendbureaus die de prijzen opdrijven. Amsterdamse schoolbesturen zinnen op maatregelen volgens de AOb.

 

Het lerarentekort leidt met name in de randstad tot wildwesttaferelen. Uitzendbureaus bieden beginnende leerkrachten het salaris van een docent met vijftien jaar ervaring. Zij-instromers kunnen op kosten van detacheringsbureaus in één jaar een pabo-diploma halen. Zij doen tijdens hun studie werkervaring op en krijgen daarvoor een vergoeding van 800 tot 1300 euro per maand. En onderwijsassistenten ‘die het aandurven zelfstandig groepen te draaien’ kunnen na een training van drie dagen aan de slag als invaller op een basisschool.

 

Maar zitten daar ook nadelen aan? Jazeker, zegt de AOb in een apart verhaal 'De jacht op de invalleerkracht' in het Onderwijsblad. 

 

 

Schoolbesturen gaan overleggen hoe zij het kaf van het koren kunnen scheiden

De Amsterdamse schoolbesturen, verenigd in het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO), hebben begin januari de uitzendbureaus die actief zijn in het basisonderwijs uitgenodigd voor een gesprek over de ontwrichting van de arbeidsmarkt. 

 

Lees het hele verhaal bij de AOb.

 

Bij de invalpools van werkgevers die deelnemen aan Onderwijstalenten, wordt je altijd in dienst genomen bij de betreffende werkgever tegen geldende CAO-arbeidsvoorwaarden. Voor de invalpool van Onderwijstalenten voor Midden NL en West NL lag het percentage niet-ingevulde invalaanvragen de afgelopen vier weken gemiddeld op 4,80 % van het totaal aantal aanvragen. 

 

Bron: AOb, Onderwijstalenten

 

 

Terug naar vorige pagina