Menso Alting en Hoornbeeck opnieuw in top Keuzegids MBO

06-12-2017

Scholen met kleinschalig onderwijs scoren goed in de ranglijst van mbo-instellingen. De christelijke scholen Hoornbeeck en Menso Alting voeren – net als vorig jaar – de ranglijst van de Keuzegids mbo aan.

 

De Keuzegids mbo brengt jaarlijks in beeld welke scholen de beste opleidingen aanbieden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bronnen als de JOB-monitor, diplomagegevens van DUO en arbeidsmarktgegevens van het ROA. Via een complexe bewerking komt de Keuzegids per opleiding tot een ranglijst van beste scholen. De Keuzegids is op deze manier zeker een nuttig hulpmiddel voor iedereen die een mbo-opleiding wil gaan volgen.

 

Beste scholen

Net als vorig jaar komen twee christelijke mbo-instellingen, het Hoornbeeck College (met vestigingen in onder andere Amersfoort, Gouda en Goes) en ROC Menso Alting (Groningen en Zwolle), als beste uit de bus. Er lijkt een duidelijk verband te zijn tussen kleinschaligheid en beoordeling. Kleine scholen als de genoemde christelijke instellingen, maar ook De Rooi Pannen (Tilburg) en ROC Rivor (Tiel), zijn terug te vinden in de top 5. Grote uitzondering is het Koning Willem I College (Den Bosch), dat als ‘breed’ ROC op de derde plaats van de ranglijst is terechtgekomen. Vorig jaar stond het Koning Willem I College nog op plek 4.

 

Lees het hele artikel

 

Bron: MBO Today

 

 

Terug naar vorige pagina