Parttimer reddende engel bij noodoplossingen lerarentekort

29-11-2018

Door extra te werken waren parttimers afgelopen week de reddende engel op basisscholen. Dat blijkt uit cijfers van de website Lerarentekortisnu.nl. Hoe hard dat nodig is, ook buiten de Randstad, merkte basisschool De Zaaier in Nieuwleusen. Daar is een noodplan opgesteld, nadat de afgelopen weken door ziekte onder leerkrachten verschillende klassen voor een dag naar huis zijn gestuurd.

 

De AOb roept leden op om actief tekorten te blijven melden op de website Lerarentekortisnu.nl Alleen zo blijft de dagelijkse last van het tekort zichtbaar. Op de site kunnen scholen per dag aangeven voor welke klas zij geen leerkracht konden vinden en welke noodoplossing ze hebben gekozen.

 

Het tekort aan leerkrachten wordt steeds zichtbaarder buiten de Randstad. Basisschool De Zaaier in Nieuwleusen had de afgelopen twee weken door ziekte elf dagen op te vullen. Acht keer ving het team de gaten op, drie dagen werden klassen naar huis gestuurd. ‘In het westen van het land liepen ze vorig jaar al tegen een lerarentekort aan, maar nu hebben wij in het oosten er ook last van’, zegt directeur Hetty Ruitenberg daarover in regionaal dagblad De Stentor.

 

Lees verder

 

Bron: AOb

 

 

Terug naar vorige pagina