VPCO op Curacao

 

De VPCO is een vereniging die een aantal scholen in stand houdt op Curaçao op protestants-christelijke grondslag. De afkorting VPCO staat voor Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs. Onder het bestuur van de VPCO vallen scholen voor Funderend Onderwijs (FO), Speciaal Onderwijs, VSBO (Voortgezet Secundair Beroeps Onderwijs) en HAVO-VWO. 

 

De volgende scholen behoren bij de VPCO: 

  • dr. Albert Schweitzer FO-school;
  • Marnix FO-school;
  • Divi Divi LOM-school;
  • dr. Albert Schweitzer College VSBO Parera;
  • Marnix College VSBO (Rio Canario en Cas Cora);
  • dr. Albert Schweitzer HAVO-VWO.

 

Elke school heeft zijn eigen sfeer. Binnen de overkoepelende waarden vanuit de VPCO geeft iedere school haar eigen onderwijs verder vorm. De VPCO biedt voor iedereen een uitdaging die bij hem of haar past als leerkracht in het Funderend Onderwijs of binnen onze school voor Speciaal Onderwijs, of als 2e graad of als 1e graad docent op een van onze Voortgezet Onderwijs scholen.

 

Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven met de verschillende teams van collega’s naar het aanbieden van Nederlandstalig, kwalitatief goed onderwijs aan onze leerlingen.

 

Om als leerkracht of docent bij ons te kunnen werken dient u daarom een bevoegd leerkracht of docent te zijn. Een afgeronde HBO- of WO opleiding tot leerkracht of docent, in een van de vakken die wij op de scholen aanbieden, is een vereiste. Bekijk ook ons FAQ-document over werken bij ons.

 

Werken bij de VPCO betekent werken en wonen op Curaçao. Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het Caribisch gebied. Curaçao is het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden. De zuidkust van Curaçao bestaat uit baaien, inhammen en langgerekte stranden. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad en deze beschikt ook over de grootste haven van het eiland. Curaçao heeft in totaal 150.000 inwoners.

 

Overigens wonen er op Curaçao ongeveer 5.000 Europese Nederlanders. De spreektaal op Curaçao is Papiamentu. De meeste Curaçaoënaars spreken Papiamentu met elkaar, maar bijna iedereen spreekt en verstaat Nederlands. Verder zijn er Nederlandstalige kranten, radio- en televisieprogramma’s, het onderwijs sluit aan op het Nederlandse schoolsysteem. Het rechtssysteem is grotendeels gebaseerd op het Nederlandse. 

 

Terug naar vorige pagina