Nieuwe functie in het onderwijs

Switchen naar een andere onderwijsinstelling is mogelijk, maar vaak zijn er ook voldoende mogelijkheden om binnen de onderwijsinstellingen een nieuwe stap te maken.

Onderwijsondersteunend personeel

In de eerste plaats is het voor onderwijsondersteunend personeel (OOP) mogelijk via een opleiding naast het werk door te stromen naar een baan als leraar.

Decaan

Als decaan begeleid je leerlingen bij het maken van een juiste keuze van een vervolgopleiding en/of een beroep. Het maken van zo'n keuze is vaak een lang proces. Je praat met leerlingen over hun wensen, ambities en mogelijkheden. Zo ontwikkelen zij langzamerhand een beeld van zichzelf en van hun (beroeps)mogelijkheden. Daarnaast bied je ook inhoudelijke ondersteuning aan mentoren en vakdocenten, zodat zij in hun lessen op een eigen manier aandacht kunnen besteden aan loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).

Management

Een andere stap in je carrière is mogelijk als je doorstroomt naar een managementfunctie. Dat kan als schoolleider in het primair onderwijs (OSPO), als coördinator of (bovenschools) directeur in het voortgezet en beroepsonderwijs of als MLE (Master Leadership Education). Ook managers van buiten het onderwijs kunnen zich daarvoor omscholen.

HRM

Je kunt ook aan de slag als HR-adviseur of beleidsadviseur in het onderwijs. Een onmisbare schakel tussen bestuur/directie en het onderwijsteam. Ben jij in staat om te schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau? Of wil je graag jezelf verder ontwikkelen op het gebied van personeelsbeleid