Conferentie | De volgende stap, hoe zorgen we voor een soepele doorstroom?

05-10-2022

 

Zoals de naam van de conferentie al verklapt, draait het op woensdag 5 oktober 2022 om overgangen. Zeker voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte zijn overgangen, bijvoorbeeld van kinderopvang naar school, van po naar vo of van ISK naar regulier onderwijs, kwetsbare momenten in de (school) loopbaan. Wat kunnen scholen i.s.m. samenwerkingsverbanden en partners doen om de overgangsmomenten te ondersteunen? En wat is jouw rol als begeleider hierin?

Tijdens de conferentie bij De Woonindustrie in Nieuwegein buigen we ons over de vraag hoe we echte aandacht kunnen geven aan alle leerlingen bij hun volgende stap. Gedurende deze interactieve dag doe je nieuwe inzichten op en leer je van en met collega’s uit het hele land en uit alle geledingen van kinderopvang tot en met mbo/ho.

Sessies

In de verschillende sessierondes kun je kiezen uit 13 sessies. De sessies bieden een breed scala aan onderwerpen. Uiteenlopend van Didactische overgang, Perspectief van ouder en leerling, 10-14 scholen tot Privacy en gegevensdeling. Kortom, er valt zeker iets te kiezen. Bij inschrijving kun je direct aangeven welke sessies je wilt volgen op 5 oktober. Als je je snel inschrijft heb je vast een plekje bij je favoriete sessies. Lees in het programmaboekje aan welke sessies je kan deelnemen!

Meer info en inschrijving

Bron: Steunpunt Passend Onderwijs« Terug naar het overzicht