Congres ' De lerende leraar in de schijnwerpers'

06-10-2020

 

Dit jaarlijkse congres is hét congres over het samen opleiden, begeleiden en professionaliseren van leraren voor de po-, vo- en mbo-sector. Met als thema ‘de lerende leraar in de schijnwerpers’ richt het congres zich op het creëren van een uitdagende leeromgeving en loopbaanontwikkeling voor de leraar.

Dit jaar vindt het congres in een andere vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar organiseren we van 5 tot en met 9 oktober de Week van Samen Opleiden. Iedere dag ontvangt u interessant materiaal, zoals filmpjes, podcast en praktijkvoorbeelden en u kunt verspreid over de week deelnemen aan webinars. Op dinsdag 6 oktober kunt u kiezen om naar congreslocatie Gooiland te komen (max. 80 deelnemers) of om de lezingen thuis via de livestream te volgen. Na de zomervakantie leest u meer over het programma en hoe u zich kunt inschrijven.

In de Week van Samen Opleiden wordt het gesprek gevoerd over actuele ontwikkelingen in het veld die van grote invloed zijn op het beroep van leraar, en die er ook voor zorgen dat instituten, besturen/scholen en partnerschappen de handen ineen moeten slaan om samen een aanpak te hebben voor 1) het lerarentekort in hun regio, 2) de loopbaanontwikkeling en de aantrekkelijkheid van het beroep leraar en 3) de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en innovatie in de regio. Wat is daar voor nodig?

Het congres wordt georganiseerd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.

Meer informatie en aanmelden

Bron: VO-Raad« Terug naar het overzicht