Congres over de maatschappelijke opdracht van christelijk onderwijs

23-09-2022

 

Als het goed is heb je vrijdag 23 september 2022 al genoteerd in je agenda. Want dan organiseert Verus in samenwerking met het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit van de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht het congres Wat is jouw kompas in onzekere tijden? Kansen voor geloof-waardig onderwijs. Het programma begint steeds meer vorm te krijgen. Je kunt je vanaf nu aanmelden.

Juist in onzekere tijden als de huidige hebben leiders in het onderwijs, van bestuurskamer tot klaslokaal, een betrouwbaar kompas nodig, omdat medewerkers, ouders en leerlingen verwachtingsvol naar ze kijken. Tijdens het congres gaan we hierover met elkaar in gesprek. Vanuit de bronnen van het christelijk en katholiek onderwijs denken we na over vragen als Hoe blijf je staande in deze onzekere tijd? En wat is de maatschappelijke opdracht van de christelijke school?

Er is er veel ruimte voor ontmoeting, verdieping en inspiratie aan de hand van de volgende thema’s:
• Mijn rol als leider en de verbinding tussen bezieling en professionaliteit.
• Op zoek naar de essentie van het christelijk onderwijs in crises.
• Het lef om de stap naar de toekomst te zetten.

Naast keynotesprekers Govert Buijs (VU) en Roel Kuiper (TU Kampen/Utrecht) hebben onder meer Gerdien Bertram–Troost (VU, Menswording in een laag vertrouwen samenleving), Robert van Putten (CHE, bezieling en professionaliteit), Jurjen van Houwelingen (voormalig internetondernemer, nu kunstenaar), Mathilde Tempelman en Hans Vogelzang (Greijdanus, Een school in transitie) en Kees Klapwijk (schoolleider VSO Bartimeus College) hun medewerking toegezegd. Verdere informatie over anderen die een bijdrage leveren volgt binnenkort.

Het belooft een mooie dag te worden, met naast inspanning ook ontspanning en waar naast je hoofd, je hart en als je wilt je handen uitgedaagd worden. Kortom, een dag die je niet wilt missen. Je bent hartelijk welkom!

Nog enkele gegevens op een rijtje:
• Datum: vrijdag 23 september 2022
• Tijd: van 9.30 tot 17.00u
• Locatie: de Christelijke Hogeschool Ede
• Voor bestuurders, toezichthouders, schoolleiders en docenten die zich bezighouden met identiteit
• Organisatie: Verus en het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit van de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht.

Meld je hier aan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robbert Jan de Vries, adviseur public affairs van Verus via rjdevries@verus.nl, 06 23 79 90 27

Bron: Verus

 « Terug naar het overzicht