De Stressclub: Verus' interactieve theatershow en lesbrief over mentale gezondheid

22-11-2024

 

Het stressniveau onder jongeren in het onderwijs neemt alsmaar toe. Zij ervaren dagelijks de gevolgen hiervan: hoofdpijn, rusteloosheid, burn-outklachten of zelfs depressieve gevoelens. Als leerkracht en docent zie je dit ook gebeuren in je klas. Daarom willen wij je uitnodigen voor De Stressclub: een interactieve theatershow waar jij en je leerlingen stress-signalen leren herkennen en handvatten krijgen om ermee om te gaan. De kaartverkoop gaat na de zomervakantie van start. Schrijf je nu alvast in om op de hoogte gehouden te worden!

In de zaal klinkt een beat en we zien discolichten, het voelt als een club. Er staat een influencer te dansen op het podium. De beat versnelt en we horen verschillende stemmen; ‘Morgen hebben jullie een toets van heel hoofdstuk 4’, ‘Hey, kan je zo komen werken? We komen mensen te kort’. ‘Ik weet niet zeker of ik dit wel kan’ ‘Vergeet niet je kamer op te ruimen en daarna moet je naar voetbal he!’ ‘Zou Daisy nog steeds boos op mij zijn, omdat ik laatst per ongeluk haar geheim heb doorverteld?’. Dit is het begin van de interactieve theatershow De Stressclub, dat wordt georganiseerd door Verus en Nachtzon Media.

Weet jij waarom je lichaam zo reageert als je in de stress schiet? En wanneer is hoofdpijn te herkennen als stress-signaal? In deze theatershow nemen twee influencers je mee in het hoe en wat rondom stress. Zo duiken we dieper in op wat stress eigenlijk is en wat er op een stressvol moment in jouw lijf en hoofd gebeurt. Maar daar blijft het niet bij. In een interactieve vorm gaan we ook aan de slag met stress-signalen herkennen. Weet jij waar je op moet letten? En hoe ziet dit er in de praktijk uit?

De club in
De Stressclub is niet voor niets een club. We gaan ook even lekker ‘los’ met elkaar. Springen, dansen, meezingen: dit zijn allemaal goede manier om spanning en stress kwijt te raken. En er zijn nóg meer oplossingen, waar we het met jou graag over willen hebben. Hoe kun jij (kleine) gewoontes aanpassen in je leven, zodat je minder spanning ervaart? Ook staan we via een speloefening stil bij het steunen en supporten van een klasgenootje, vriend of vriendin met veel stressklachten.

En voor wie durft… neem een plaatsje op het podium in onze heuse stresstest! We ontdekken hoe jij in plotselinge, spannende situaties reageert. Wie houdt het hoofd koel? En wie gaat er dus met de winst vandoor?

Datum: 22 november 2024

Lees verder bij Verus

Bron: Verus« Terug naar het overzicht