Dwars door de Nacht op weg naar de Paasviering

06-04-2023

 

De veertigdagentijd staat weer voor de deur. Een periode waarin we reizen van donker naar licht. Op start.verus.nl zijn ook dit jaar nieuwe ‘Dwars door de Nacht’-video’s en werkvormen te vinden om in de klas stil te staan bij deze bijzondere tijd. Op Witte Donderdag (6 april) vieren we vervolgens samen het licht, tijdens de live online Paasviering op start.verus.nl.

In de video’s van 'Dwars door de Nacht' worden bekende artiesten een nacht meegenomen naar hun voormalige school. Met een Bijbeltekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. In deze videocontent komen herkenbare thema’s uit het leven van leerlingen tot uiting.

Op 23 februari verschijnt de eerste 'Dwars door de Nacht'-video met zanger Kenny B. Met hem zijn we afgereisd naar Suriname. Een bijzondere aflevering waarin de huidige maatschappelijke discussies over diversiteit en inclusiviteit op indringende wijze naar voren komen.

Doe mee met de Paasviering
Net als de afgelopen jaren organiseren we weer een Paasviering, dit jaar op donderdag 6 april. De viering is een aansprekende mix van enthousiasmerende werkvormen, muziek, leerlingen op het podium en het Paasverhaal in een eigentijds jasje. De online viering start om 10:30 uur en is live te volgen op start.verus.nl. Leerlingen kunnen hierin via de chat (anoniem) hun persoonlijke verhalen delen. Na de live-uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

Meer informatie
Vanaf 23 februari bieden wij de 'Dwars door de Nacht'-content aan op start.verus.nl. De video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digibord of via een online les te gebruiken. Op onze Facebook- en Instagram-accounts houden we je op de hoogte van deze ontwikkelingen. Hou onze sociale media dus in de gaten en noteer de Paasviering op 6 april alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

Bron: Verus« Terug naar het overzicht