Inspiratiebijeenkomst flexrooster VO

07-12-2021

 

Een van de grote uitdagingen aan het aanbieden van onderwijs op maat is het rooster. Op het Laurens Lyceum is er ruimte voor differentiëren, maatwerk en vakoverstijgend leren. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst vertelt het Laurens Lyceum waar zij nu staan, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en welke positieve ervaringen ze zien.

Wil je inspiratie opdoen over hoe je een flexrooster kunt inrichten op school en wil je hier kennis en ervaringen over uitwisselen? Je kunt je nog op de wachtlijst laten plaatsen, helaas zit de aanmelding vol.

Wat kun je verwachten?
Het Laurens Lyceum in Rotterdam was de eerste havo/vwo school in Nederland met een flexrooster. Het fleXrooster van het Laurens Lyceum met drie, maximaal vier, vakken per dag van 80 minuten creëert ruimte voor extra’s zoals huiswerkklas (HWK), studiewerktijd (SWT) en expertprogramma’s.

André van der Blom, teamleider havo bovenbouw, vertelt waar het Laurens Lyceum nu staat in het proces, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en welke positieve veranderingen ze zien in de school.
Vervolgens gaan deelnemers in subgroepen uiteen om met elkaar in gesprek te gaan over de eigen ervaringen. Je hebt hierin de keuze uit: de schoolleiderskamer, de roosterkamer, de docentenkamer of de mentorkamer.

Wat levert het op?
Na deelname aan deze inspiratiebijeenkomst heb je zicht op veranderprocessen rondom het invoeren van een flexrooster en heb je good practices uitgewisseld met andere deelnemers.

Lees verder en meer info

Bron: VO-Raad« Terug naar het overzicht