Nationale Voorleeswedstrijd en Kinderboekenweek

02-10-2019

 

Scholen kunnen zich weer aanmelden voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan dit leesbevorderingsproject voor groep 7 en 8 doen jaarlijks duizenden scholen mee.

De campagne is bedoeld om het enthousiasme van kinderen voor kinder- en jeugdboeken en voor lezen aan te wakkeren. Kinderen leren veel van elkaar tijdens de voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement is voor leerlingen in groep 7 en 8 heel aansprekend. De Kinderboekenweek (2 – 13 oktober) kan een goede aanleiding zijn om een schoolronde te organiseren. Schoolkampioenen moeten vóór 10 december aangemeld worden via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Is het niet fantastisch als je je schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en wellicht in de provinciale finale komt te staan? En wie weet zit De Nationale Voorleeskampioen 2019 wel op uw school!

 

Bron: AVS en DeNationaleVoorleeswedstrijd.nl« Terug naar het overzicht