NPO-inspiratiebijeenkomst voor schoolleiders VO met Onderwijs-OMT

29-06-2021

 

Op dinsdag 29 juni organiseert de VO-raad voor schoolleiders een tweede inspiratiebijeenkomst over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). 

Veel scholen bevinden zich inmiddels in een volgende fase, en maken de stap van analyse naar plan. Wat zijn tips en adviezen uit de wetenschap die je kunnen helpen om de ambities van je school rondom het NPO waar te maken? Wat zijn effectieve interventies - ook op het gebied van mentale gezondheid -, welke zijn het meest duurzaam en waar moet je bij de organisatie en uitvoering op letten? Het Onderwijs-OMT deelt in deze bijeenkomst zijn belangrijkste adviezen. Daarnaast is er in de bijeenkomst ruimte voor uitwisseling met collega-schoolleiders.

In mei heeft het ministerie in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs de zogenaamde ‘menukaart’ gepubliceerd: een lijst met interventies om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. Scholen moeten een keuze maken uit deze lijst met interventies, maar hebben daarmee nog altijd veel ruimte om eigen keuzes te maken. Wat zijn tips en adviezen uit de wetenschap die je daarbij kunnen helpen? Wat zijn effectieve interventies, ook op het gebied van mentale gezondheid, welke zijn het meest duurzaam en waar moet je bij de organisatie en uitvoering op letten?

Datum en tijden
Dinsdag 29 juni 2021, 15.45-17.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Bron: VO-Raad« Terug naar het overzicht