Onderwijstentoonstelling 'Wijze Raad'

04-03-2019

 

In het Onderwijsmuseum in Dordrecht is de tentoonstelling 'Wijze Raad' vanaf 23 februari tot 2 juni 2019 te bezichtigen. Met deze tentoonstelling viert de Onderwijsraad haar 100-jarig bestaan. 

In 1919 is de schoolstrijd voorbij. Het is tijd voor nieuwe ideeën, nieuwe hervormingen. De minister van onderwijs kan het niet alleen. Hij zoekt ‘wijze raad’ en stelt een onafhankelijk adviescollege voor het hele onderwijs in: de Onderwijsraad.

De tentoonstelling ‘WIJZE RAAD’ geeft een beeld van het jarenlange werk van de Onderwijsraad. De vrijheid van onderwijs (artikel 23 van de Grondwet) heeft vanaf het begin centraal gestaan. Later kwamen ook de inhoud en kwaliteit van het onderwijs naar voren. In de tentoonstelling zijn foto’s, objecten, documenten te bezichtigen. Honderd jaar advieswerk komt tot leven, een onverwachte kijk op onderwijsgeschiedenis.

In 2019 zal de Onderwijsraad naast de tentoonstelling nog verschillende lustrumactiviteiten organiseren, zoals een fotowedstrijd voor leerlingen en studenten en een lustrumfeest.

Bron: Onderwijsmuseum, Onderwijsraad« Terug naar het overzicht