Online Kennisdelingssessie 'Zij-instroom en samen opleiden''

16-12-2021

 

Op donderdag 16 december van 14.00 – 16.30 uur vindt een online bijeenkomst plaats omtrent zij-instroom en Samen Opleiden voor partnerschappen po, vo en mbo. 

Tijdens deze bijeenkomst word je meegenomen in de uitkomsten van recent onderzoek met betrekking tot zij-instroom. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de aanbevelingen uit deze onderzoeken, de verbinding met Samen Opleiden en worden uitgenodigd goede voorbeelden en actuele ontwikkelingen uit de praktijk te delen. Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren organiseert deze bijeenkomst samen met de PO-Raad.

Rondom het thema zij-instroom zijn in 2021 veel ontwikkelingen geweest. Zo hebben zowel het ministerie van OCW (voor po/vo/mbo) als de Inspectie van het Onderwijs (voor po) onderzoek laten doen naar de huidige staat van de zij-instroom. Daarnaast is het ministerie van OCW bezig met een mogelijk wetswijziging naar aanleiding van verschillende themasessies over de route naar leraarschap voor zij-instromers. Dit betreft een wetgeving die de zij-instroom zal verbeteren en (waar mogelijk) inbedden in het huidige onderwijsstelsel.

Lees meer

Praktische informatie
Wanneer: donderdag 16 december 2021
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Waar: online
Voor wie: coördinatoren/projectleiders/programmamanagers, bestuurders, schoolleiders, lerarenopleiders, HRM-functionarissen en kwaliteitsmedewerkers betrokken bij partnerschappen po, vo en mbo.
Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden

Aanmelden kan tot 10 december via dit formulier

Bron: PO-Raad« Terug naar het overzicht