Online Netwerkbijeenkomst Kansengelijkheid

21-01-2022

 

Op de 9e netwerkbijeenkomst van het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit staat kansengelijkheid centraal. Een onderwijskundig thema dat in de geschiedenis al vaker op de beleidsagenda’s stond. In coronatijd is het opnieuw actueel geworden. 

Ook de curriculumcommissie (voorheen curriculum.nu) besteedt aandacht aan kansengelijkheid. De 9e netwerkbijeenkomst van het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit staat daarom in het teken van dit thema. Hoofdspreker Gert-Jan Veerman zal ingaan op overwegingen die meespelen in de benadering van gelijkheid en diversiteit. Na zijn keynote zal hij in gesprek gaan met Marianne Boogaard, die voor de curriculumcommissie van de overheid een inhoudelijke notitie schreef over dit onderwerp. Dat belooft een kritische dialoog te worden!

WAT ZIJN NETWERKBIJEENKOMSTEN?
Voor mensen die een warm hart hebben voor het christelijk onderwijs, worden sinds 2018 netwerkbijeenkomsten georganiseerd. In een netwerkbijeenkomst wordt altijd een keynote verzorgd door iemand met kennis van zaken over het betreffende thema. In het tweede deel staat de vertaling naar de onderwijspraktijk centraal. Daarvoor worden verschillende werkvormen gehanteerd. Er is volop ruimte om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen uit te wisselen. Aan de netwerkbijeenkomsten nemen onderwijsprofessionals deel: bestuurders, beleidsmedewerkers, teamleiders, onderzoekers van kennisinstellingen en directeuren.

PROGRAMMA
8.30 uur Inloggen
9.00 uur Start programma
13.00 uur Afsluiting

MEER INFORMATIE?
Voor meer informatie bel of mail: Klaas Koelewijn (06 36419417) of Dico Baars (dbaars@verus.nl).

Bron, meer info en aanmelding: https://www.weetwatjegelooft.nl/seminars/kansengelijkheid/« Terug naar het overzicht