Online pinksterviering op 28 mei: hopen doe je samen!

28-05-2020

 

Het nieuwe normaal is voor veel scholen nog even wennen. Klassen die worden opgesplitst, flexibele inzet van leerkrachten en vele andere praktische uitdagingen vragen de nodige aandacht. Om scholen te ondersteunen en ontzorgen bieden Verus en Uitgeverij Kwintessens daarom de mogelijkheid om leerlingen thuis en op school tegelijkertijd te laten deelnemen aan een hoopvolle online pinksterviering.

Op 28 mei, de Dag van de Hoop, wordt er om 09.30 uur een online viering voor leerlingen uit groep 1 t/m 6 uitgezonden. Voor leerlingen uit groep 7, 8 en het voortgezet onderwijs is om 10.30 uur een live viering te bekijken.

De vieringen duren elk 20 minuten en worden gepresenteerd door Elbert Smelt (Topdoks, De smerige quiz) en Rinke Verkerk (journalist, presentator). In de vieringen staan muziek, korte inspirerende verhalen en actief deelnemen centraal.

Tijdens de online paasviering wegens de coronacrisis werd Verus verrast door meer dan 200.000 kijkers die tegelijkertijd naar de uitzending keken. Dit leidde tot technische uitdagingen. Om dit te voorkomen zijn de vieringen nu via start.verus.nl en YouTube te bekijken.

Ook achteraf beschikbaar 

Na de live uitzendingen zijn de vieringen direct als video online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het eigen lesprogramma. Scholen hebben daarmee de keuze om leerlingen al dan niet live te laten participeren in deze online vieringen.

Bron: Verus« Terug naar het overzicht