Ontmoetingsdag "Het geheim van de smid" over didactiek als christelijke praktijk

18-03-2022

 

Onlangs verscheen het boek van David Smith, ‘On Christian Teaching’ practicing faith in the classroom, in een Nederlandse vertaling: ‘Geloven in lesgeven’, didactiek als christelijke praktijk. Smith stelt dat de lespraktijk (handelen en houding) de christelijke identiteit zichtbaar kan maken. Je bent op 18 maart 2022 van harte welkom op de ontmoetingsdag bij de CHE in Ede over dit thema. Verus is een van de organisatoren.

Daarvoor is bezinning op didactiek en verbeelding nodig. David Smith komt  in maart 2022 naar Nederland en samen met hem willen we op zoek naar het geheim van zijn aanpak. Hoe kun je onderwijspraktijken zo inrichten dat ze de christelijke identiteit zichtbaar maken? Past de (Amerikaanse) aanpak van Smith ook in de Nederlandse context?

We nodigen je van harte uit om op vrijdag 18 maart 2022 samen met David Smith en vele andere onderwijsmensen na te denken over deze vragen. Neem je good practice mee, want er is veel tijd beschikbaar voor ontmoeting en het delen van ideeën. Samen willen we de christelijke onderwijspraktijk doordenken en verder uitbouwen. Welkom!

Inschrijven: ga naar de website van Weetwatjegelooft www.wwjg.nl/smith. Daar kun je aanmelden en betalen. Kosten: € 45,00. Wanneer je inschrijft vóór 24 december 2021 betaal je € 40,00.

Na de aanmelding ontvang je via de email een bevestiging van inschrijving. Bij de prijs zit inbegrepen dat je een exemplaar van het boek ‘geloven in lesgeven’ ontvangt. Wanneer door coronamaatregelen de studiedag niet door kan gaan, ontvang je het bedrag retour.

Bron: IenKnetwerk, Verus« Terug naar het overzicht