Ontwikkeladvies 45+

18-06-2019

 

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk. Door jezelf te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? En wie kan je daar eigenlijk bij helpen?

Een loopbaanadviseur kan je helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Door jouw kwaliteiten en behoeften te bespreken, maakt de loopbaanbaanadviseur een op maat gemaakt ontwikkeladvies. Daardoor krijg jij een beter beeld van wat nodig is om meer gebruik te maken van je talenten én voor een werkleven vol energie. Het Ontwikkeladvies is nu gratis beschikbaar voor alle werkende 45-plussers.

Het Ontwikkeladvies is een Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor werkende vijfenveertigplussers. De regeling maakt onderdeel uit van het actieplan ”Perspectief voor vijftigplussers”. Dit actieplan is opgezet om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren. Door hen wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en waar nodig te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

De regeling loopt tot 11 januari 2020 (begin 2019 een half jaar verlengd).

Hoe werkt het Ontwikkeladvies?

Het Ontwikkeladvies is bedoeld voor werkende 45-plussers. Zij kunnen kosteloos gebruik maken van de hulp van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken vraagt de adviseur naar jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen. Alles wat er wordt gezegd in deze gesprekken blijft tussen jou en de loopbaanadviseur en wordt met niemand anders gedeeld. Jouw groei, toekomstplannen én privacy staan namelijk centraal. Zie het als een beloning voor jezelf, waarvan jij bepaalt met wie je het deelt. Het Ontwikkeladvies laat zien waar jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.

Hoe maak ik gebruik van het Ontwikkeladvies?

Meedoen met het Ontwikkeladvies is vrijwillig. Het is dus jouw keuze. Gebruik maken van het advies is eenvoudig en kost niet veel tijd. De enige stap is het zoeken naar een passende loopbaanadviseur bij jou in de buurt. En de kosten die hieraan verbonden zijn, daar hoef jij je niet druk om te maken. Die worden door de adviseur afgehandeld.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid« Terug naar het overzicht