Save the date: I&K Tweedaagse 2019

24-09-2019

 

Het I&K organiseert op 7 en 8 november een Tweedaagse rondom het vraagstuk “Hoe integreer ik christelijke waarden en burgerschapsvorming in mijn lessen?” Voorafgaand vindt op dinsdag 24 september een walking dinner plaats waar we op een luchtige manier de ingewikkelde materie introduceren.

Het uitgangspunt is dat docenten tools in handen krijgen om in hun vaklessen aan de slag te gaan met dit actuele, complexe thema. Daartoe vindt verdieping en bezinning vanuit verschillende invalshoeken plaats door interessante sprekers.

Vervolgens gaan docenten aan de slag om de vertaalslag te maken naar hun eigen lespraktijk. Je kunt het programma bekijken en direct aanmelden. Deelnemers aan de Tweedaagse, ontmoeten elkaar ook al op dinsdag 24 september, tijdens een voorbereidingsbijeenkomst. Deze dient als oriëntatie en begin van een leertraject, waarmee deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de Tweedaagse.

Waarom meld je je aan voor deze Tweedaagse?

  • Je ervaart een verlegenheidssituatie rondom het thema burgerschap;
  • Je ervaart een verlegenheidssituatie rondom gespreksvoering over je eigen identiteit in relatie tot burgerschap;
  • Je ervaart een verlegenheidssituatie rondom identiteit en diversiteit in je lessen;
  • Je wilt werk maken van de opdracht van de overheid van actieve burgerschapsvorming in je lessen;
  • Je wilt je verdiepen in en bezinnen op een actueel en complex thema;
  • Je wilt tools in handen krijgen om het gesprek rondom burgerschapsvorming en identiteit in je lessen te bevorderen en te voeren;
  • Je wilt collega’s van andere christelijke scholen ontmoeten om samen het gesprek te voeren over burgerschapsvorming en identiteit.

Bekijk de Flyer I&K Tweedaagse Burgerschap Vorming & Identiteit of het Programma Tweedaagse 2019 en of meld je aan!

 

Bron: I&K Netwerk

 « Terug naar het overzicht