Symposium 'Leraar: een professie met perspectief'

04-02-2020

 

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO organiseert samen met initiatiefnemers Jurriën Dengerink, Marco Snoek en Bas de Wit een symposium ter gelegenheid van de presentatie van het vervolg op de publicatie 'Beroepsbeeld voor de leraar' uit 2017.

Dit vervolg bestaat uit een set van drie boeken over het versterken van loopbaanmogelijkheden voor leraren. Het drieluik, waaraan 60 auteurs hebben meegewerkt, wordt uitgegeven door Didactief en Ten Brink Uitgeverij.

Tijdens het symposium op 4 februari wordt de publicatie gepresenteerd en worden vraagstukken rond loopbaanmogelijkheden voor leraren verder uitgediept. Klaas van Veen verzorgt een keynote lezing en de workshops besteden aandacht aan de thema’s die in het drieluik aan bod komen. Daarnaast komt er een website waarin de publicaties gratis toegankelijk zijn. De ambitie is om online meer verhalen, instrumenten en actuele ontwikkelingen rond loopbaanontwikkeling van leraren te ontsluiten.

Het symposium vindt plaats in Utrecht in cursus- en vergadercentrum Domstad van 13.00 tot 17.00 uur. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers. Aanmelden kan kosteloos door het online aanmeldformulier in te vullen.

Lees het hele artikel

Bron: VO-Raad« Terug naar het overzicht