VO-congres 2022: Samen werken aan de toekomst van ons onderwijs

23-11-2022

 

Door een brand in het congrescentrum NBC kon het VO-congres op 22 september niet doorgaan. Het VO-congres vindt nu plaats op woensdag 23 november 2022 in Utrecht.

Op het congres ga je met elkaar in gesprek over de toekomst van ons onderwijs. Ervaringen en goede voorbeelden kunnen worden uitgewisseld en je gaat zoeken naar oplossingen voor zaken waar we tegenaan lopen – in de scholen, in onze rol als schoolleider of bestuurder, in ons gesprek met politiek en samenleving.

Programma
Henk Hagoort en Ingrid de Bonth, de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van de VO-raad, presenteren hun ideeën en plannen voor de agenda van de sector voor de komende tijd. Onder andere minister Dennis Wiersma zal hierop reageren.

Andere sprekers zijn:

  • Marcel van Herpen (Centrum voor Pedagogisch Contact, auteur van ‘Ik, de leraar’, ‘Wij, de leraar’ en ‘Wij zijn leiders’.
  • Kristin Vanlommel (lector Hogeschool Utrecht): Wat maakt het organiseren van verandering zo complex? Zeven centrale lessen.
  • Roek Lips (bevlogen inspirator): Nieuw leiderschap. Wie kies je om te zijn?
  • Bram Eidhof (auteur van het Handboek Burgerschapsonderwijs): Vijf misverstanden en drie essentiële tips.
  • Louise Elffers (auteur van boek ‘Onderwijs maakt het verschil’): Kansengelijkheid in het Nederlandse onderwijs.
  • Gregory Sedoc (voormalig Olympisch atleet en NOS-analist): Hoe talent aan te boren en te ontwikkelen.

Daarnaast zijn er diverse workshops: o.a. over hoe je leerlingen betrekt bij schoolontwikkeling, de toekomst van het examen, hoe goed te zorgen voor je team, later selecteren in de praktijk, leren van de Nieuwe Leerweg en de school als professionele leergemeenschap.

Meer informatie en aanmelden

Bron: VO-Raad« Terug naar het overzicht