Waar kijk jij naar uit? Aan de slag met Advent in de klas

03-12-2021

 

De adventsperiode is begonnen! Door de aanhoudende coronacrisis is het voor veel mensen moeilijk om hoop te houden en vooruit te blijven kijken.

Voor PO-scholen hebben Verus en Uitgeverij Kwintessens daarom hoopvolle handreikingen, een animatievideo met Nina in de hoofdrol, een meezing liedje en leuke werkvormen over de verhalenstad Bethlehem ontwikkeld.

VO en MBO leerlingen dagen we uit om in aanloop naar Kerst na te denken over hun eigen leven, hun leefomgeving of de wereld te verbeteren. Met drie inspirerende videoportretten laten we zien waar leeftijdgenoten op hopen om de wereld te verbeteren. Met de bijbehorende handreiking kun je vervolgens met je leerlingen in gesprek gaan over hoe zij hun toekomst willen vormgeven.

Hiermee wil Verus leerkrachten en docenten ondersteunen om in deze periode toch hoop te houden met de klas en in de school.

Start.verus.nl

Vanaf 25 november worden deze materialen aangeboden op start.verus.nl. De werkvormen en animatievideo zijn naar eigen inzicht op school en in de klas te gebruiken via het digiboard.

Bron: Verus« Terug naar het overzicht