Aanvraagronde lerarenbeurs van start

01-04-2022

 

Ben je een bevoegd leraar en wil je een opleiding aan een hogeschool of universiteit volgen? Dan kun je van 1 april 18:00 uur tot en met 15 mei 23:59 uur 2022 de lerarenbeurs aanvragen via Mijn DUO. De lerarenbeurs is bestemd voor leraren die werkzaam zijn binnen het primair onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

De lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten voor het studiejaar 2022-2023. Daarnaast kan je werkgever subsidie krijgen om studieverlof te geven.

De ingediende aanvragen worden gerangschikt en toegekend volgens deze volgorde:

  • herhaalaanvragen (voor het tweede of derde studiejaar);
  • eerste aanvragen die al in 2021 waren ingediend, toen zijn afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt, daarna alsnog zijn toegekend, maar uiterlijk op 1 november 2021 weer zijn ingetrokken door de aanvrager;
  • nieuwe eerste aanvragen.

Eerste aanvraag? Dien deze dan direct op 1 april in!
Zoals je hierboven kunt lezen, worden de aanvragen in een vastgestelde volgorde toegekend. Dat gebeurt totdat het subsidieplafond is bereikt. In totaal is voor de lerarenbeurs in studiejaar 2022-2023 een budget van € 76.6 miljoen beschikbaar. Dat is sowieso voldoende budget voor herhaalaanvragen en de eerste aanvragen zoals die bij punt 2. zijn omschreven. Wil je een nieuwe eerste aanvraag indienen? Dan raden we je aan dit direct om 18:00 uur op 1 april te doen! Voor de overige aanvragen is dat niet nodig, zolang je deze maar uiterlijk 15 mei indient.

Aanvraag- en toekenningstermijn
De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april 18:00 uur tot en met 15 mei 23:59 uur 2022. Je kunt je aanvraag via Mijn DUO op duo.nl indienen. Op deze website vind je ook meer informatie over de lerarenbeurs. De toekenningen worden uiterlijk eind juni bekend gemaakt.

Bron: OCW« Terug naar het overzicht