Baankansen zijn het grootst in ICT, onderwijs en zorg volgens UWV

13-08-2020

 

Ondanks de oplopende werkloosheid is er in sommige sectoren nog steeds een tekort aan personeel. Uitkeringsinstantie UWV heeft een lijst gepubliceerd met de meest en minst kansrijke beroepen sinds het uitbreken van de coronacrisis.

In de zorg, het onderwijs en de ICT zijn nog steeds tekorten. Ook voor de coronacrisis was het hier lastig om personeel te vinden en de vraag naar mensen is niet veel kleiner geworden.

Waar zijn nu meer banen?

In de zorg is de werkdruk toegenomen door de coronacrisis. Vooral bij GGD'en is op dit moment behoefte aan extra bron- en contactonderzoekers om het virus in toom te houden, schrijft het UWV.

Ook in het basisonderwijs waren voor de coronacrisis al grote tekorten. Vooral in de Randstad speelt dat, maar overal in Nederland is het lastig om vervangers te vinden bij ziekte. Corona maakt dat een groter probleem, zegt het UWV, omdat docenten met corona-gerelateerde klachten thuis moeten blijven. In het voortgezet onderwijs zit het grootste tekort bij de exacte vakken en de talen. Die tekorten zijn volgens de uitkeringsinstantie overal, en vaak permanent.

Bron: NOS en UWV« Terug naar het overzicht