Basisschool de Fakkel uit Almelo wint de prijs onderzoekswedstrijd

04-07-2022

 

Scholengroep Hannah organiseert in samenwerking met het lectoraat Goede Onderwijspraktijken van Hogeschool Viaa in Zwolle een jaarlijkse onderzoekswedstrijd. Basisschool de Fakkel uit Almelo wint de prijs voor goed onderzoek en prima samenwerking.

Dit schooljaar is het thema ‘water’. Groepen 7 en 8 van de scholen van Hannah zijn hier de afgelopen periode mee bezig geweest. In het onderzoek ligt de focus op twee onderdelen: onderzoek en samenwerken.

“Dit is het 4e jaar dat we de Hannah onderzoekswedstrijd organiseren en elk jaar krijgen we meer leerkrachten enthousiast om mee te gaan doen”, vertelt Annegreet de Graaf, een van de docenten.

Ingrid Paalman, lector van Goede Onderwijspraktijken: “Tijdens de onderzoekswedstrijd leren de kinderen niet alleen veel over onderzoeken, en onderzoekende houding, het project heeft daarnaast een positieve uitwerking op het groepsgevoel. Leerkrachten leren veel over de processen van onderzoek en samenwerking. Daarnaast kunnen bepaalde kwaliteiten van bepaalde leerlingen heel mooi tot uiting komen tijdens dit proces, wat kan zorgen voor verrassende resultaten.” Op 23 juni was de presentatiedag. Elk team krijgt de mogelijkheid om de uitkomsten van het onderzoek op een creatieve manier te presenteren. Een jury beoordeelt de presentaties.

De winnaar is basisschool de Fakkel uit Almelo. Zij wonnen de prijs voor goed onderzoek en prima samenwerking. “Super fijn dat we gewonnen hebben maar iedereen was heel erg goed! Dus iedereen heeft gewonnen!” aldus de leerlingen.

Lees verder

Bron: Scholengroep Hannah | VIAA« Terug naar het overzicht