Basisschool Schatgraver Zwolle staakt niet, maar heeft een ‘meeloper‘ én een minister in de klas

30-01-2020

 

Basisschool De Schatgraver in Zwolle doet niet mee aan de landelijke onderwijsstaking. Groep 7/8 zit deze donderdagochtend gewoon in de klas, maar om nou te zeggen dat het een normale schooldag is....

Om te beginnen is er vandaag een tweede ‘meester‘. Het is Hendrik-Jan Vermeer. Hij is een van de 25 mensen die op uitnodiging van de docenten een dagje meeloopt in de klas. Een ludieke manier van actievoeren, en het levert misschien nog wat op ook.

En dan komt halverwege de ochtend ook onderwijsminister Arie Slob nog binnenvallen. Terwijl duizenden docenten zich in het hele land opmaken voor protestmarsen en manifestaties, doet hij een rondje langs de scholen waar wél gewoon lesgegeven wordt. 

--

Wat wil meester Ernst de Vries van groep 7/8 de minister meegeven? ,,Ik wil weten hoe we nu écht aan meer personeel gaan komen. Ik wil een landelijke campagne zien, zoals bij andere beroepen. De aanwas bij de pabo's is groot en dat is mooi, maar dat levert pas over vier jaar wat op. Wat doen we in de tussentijd? Er gaat een enorm gat vallen als collega's straks massaal met pensioen gaan.”

Bekijk het hele artikel in het AD

Bron: Algemeen Dagblad« Terug naar het overzicht