Drie christelijke hogescholen scoren ook dit jaar hoog in de Keuzegids

07-10-2021

 

Christelijke hogescholen presteren ook dit jaar weer goed, blijkt uit de donderdag verschenen Keuzegids 2022. Van de dertien middelgrote hogescholen staan drie christelijke hogescholen in de top vier.

De Christelijke Hogeschool Ede voert de ranglijst in de Keuzegids aan. Hogeschool Viaa in Zwolle staat op 2 en Driestar Hogeschool in Gouda op 4. Waarom christelijke hogescholen het ieder jaar zo goed doen weet Keuzegids-redacteur Melissa Casu niet. ‘Wat wel opvalt is dat christelijke hogescholen kleiner zijn. Ik denk dat hierdoor meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding en dat ervaren studenten over het algemeen als heel positief.’

In de Keuzegids worden grote en middelgrote hogescholen beoordeeld op basis van prestaties en beoordeling door studenten. De prestatiecijfers, hoeveel studenten doorstromen naar het tweede studiejaar en het aantal studenten dat binnen vijf jaar afstudeert, wegen voor een kwart mee. De mening van studenten bepaalt bijna drie kwart van de beoordeling.

Lees verder bij ND

De Keuzegids hbo roept de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) dit jaar opnieuw uit tot beste (middelgrote) hogeschool van Nederland. De CHE eindigt daarmee voor de 15e keer op de nummer één positie in de lijst van Nederlandse hogescholen.

Bron: Keuzegids 2022, ND, CHE« Terug naar het overzicht