Educatieve Master Primair Onderwijs bij Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met Nivoz

10-02-2022

 

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) start een tweejarige wetenschappelijke opleiding op in samenwerking met Nivoz en leidt startbekwame, bevoegde leraren op voor het primair onderwijs in een grootstedelijke context met pedagogiek als basis. Per 1 februari 2022 verhuist Nivoz mede om die reden naar Rotterdam.

De opleiding wordt in samenwerking met NIVOZ aangeboden. Op 22 maart a.s. is er een Open Dag. Lees hier alles over de EMPO. Vanaf februari 2022 kun je je voor de opleiding aanmelden. In oktober 2021 is de opleiding positief beoordeeld door de NVAO. De officiële en definitieve beoordeling volgt begin 2022.

Waarom deze opleiding?
Nergens anders maakt een goede leraar meer impact dan in de grote stad. Maar wat is goed onderwijs en wat is een goede leraar in de grote stad? Hoe leren en ontwikkelen kinderen? En hoe vernieuw je onderwijs? Als deze vraagstukken je aanspreken en je onderdeel wilt uitmaken van een innovatieve, kleinschalige opleiding met ruimte voor eigen inbreng, dan is de master Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) mogelijk iets voor jou.

Na je master ben je bevoegd voor het lesgeven in het primair onderwijs en kun je bij uitstek goed lesgeven in de grootstedelijke context (4-12 jarigen). Deze context vraagt van de leraar pedagogische handelingsexpertise en vaardigheden op het gebied van het creëren van kwaliteitsvolle relaties met leerlingen, en het ontwerpen van een inclusieve en uitdagende leeromgeving.

Meer informatie

Bron: Nivoz

 « Terug naar het overzicht