Eindexamens 2022 - Leren voor het examen

12-05-2022

 

Ken je het platform Lerenvoorhetexamen.nl al? Daarop staat alle voorbereiding voor je examen per opleiding. En vind je per vak relevante informatie ter ondersteuning van eindexamenleerlingen, van oude examens tot video's.

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen vmbo, havo en vwo. Maar ook leraren, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen.

Leren voor het examen is een initiatief van Kennisnet. Het doel van Leren voor het examen is het toegankelijk maken van eindexamenhulp voor alle eindexamenleerlingen in Nederland. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, werkt Kennisnet samen met verschillende partners. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap steunt en financiert dit initiatief. Het LAKS adviseert over de inhoud en hoe de website eruit moet zien. Cito helpt als expert met onder andere het examenkompas en heeft voor alle examens van 2015 tot en met 2019 gezorgd om mee te oefenen. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. Kennisnet en Wikiwijs zorgen voor de website, de teksten en het projectmanagement.

Bron: Lerenvoorhetexamen.nl« Terug naar het overzicht