Gomarus College twee keer in de prijzen bij landelijke vakwedstrijd Skills Talents

24-03-2023

 

Twee teams van het Gomarus College uit Groningen zijn in de prijzen gevallen tijdens de finales van Skills Talents, een vakwedstrijd voor studenten aan Nederlandse vmbo-scholen.

Joran Krijgsheld en Tristan Schuurman kregen de derde prijs in de categorie Produceren, Installeren & Energie. Gomarus-leerlingen Michiel Nijenhuis & Ruben Visser deden het nog iets beter. In de categorie Bouwen, Wonen & Interieur sleepten zij de hoofdprijs in de wacht. 

De twee Gomarus-teams kregen hun prijs donderdagmiddag uitgereikt in de RAI in Amsterdam, waar ze streden tegen 160 andere finalisten Onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma waren in Amsterdam om de deelnemers aan te moedigen.

De wedstrijd voor vakmanschap is bedoeld om jongeren te inspireren om te kiezen voor het beroepsonderwijs. “Wij hebben deze jonge vaktalenten keihard nodig”, aldus Erik van der Zwan, directeur van WorldSkills Netherlands. “Juist in de sectoren van het beroepsonderwijs zijn er forse arbeidstekorten. Het is mooi om te zien dat deze jonge mensen worden uitgedaagd en zo op weg worden geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan.”

Zie hier de hele lijst met prijswinnaars

Bron: Gomarus, Skills Talents« Terug naar het overzicht