In Trouw: bij coronabesmetting niet meer hele klas in quarantaine

07-09-2021

 

Kinderarts en OMT-lid Karoly Illy vertelt in Trouw dat het OMT het ministerie van volksgezondheid adviseert om de corona-maatregelen in het onderwijs te versoepelen vanaf 20 september. 

De PO-Raad vindt het positief nieuws dat het OMT het veilig genoeg vindt om de quarantaine-regels op scholen te versoepelen. Eerder heeft de PO-Raad aandacht gevraagd voor de onwerkbare situatie voor scholen, ouders en leerlingen.

Veiligheid staat voorop, maar aan de start van het nieuwe schooljaar ziet de PO-Raad dat op veel scholen hele klassen thuis kwamen te zitten vanwege een coronabesmetting. De huidige situatie is voor iedereen een grote uitdaging: voor de leraren en schoolleiders die alles in korte tijd moeten organiseren voor online onderwijs, voor ouders die weer kinderen aan de keukentafel moeten helpen bij hun lessen, terwijl ze eigenlijk zelf moet werken.  En voor de kinderen zelf, die natuurlijk het allerliefste op school les willen krijgen samen met hun klasgenootjes.

Huidige quarantaineregels bemoeilijken goede start van schooljaar
Het vraagt veel van schoolleiders en leraren om snel te moeten omschakelen naar online onderwijs. Zeker aan het begin van het schooljaar maken zij graag een goede start met alle leerlingen op school. Daarnaast zijn veel scholen net begonnen met de implementatie van de plannen van de middelen van het Nationaal Programma Onderwijs die beschikbaar kwamen om leervertraging door corona in te lopen. De huidige quarantaine-regels bemoeilijken een goede start van het schooljaar.

Lees verder bij de PO-Raad

Bronnen: Trouw en PO-Raad« Terug naar het overzicht