KNAW Onderwijsprijs voor leerling Lise Klapwijk van GSR Rotterdam

10-06-2020

 

Op 9 juni was de feestelijke uitreiking van de KNAW Onderwijsprijs voor de beste profielwerkstukken van vwo-scholieren. In elk van de vier profielen werden een eerste, tweede en derde prijs toegekend. De winnaars krijgen een toelage voor hun eerste collegejaar. Lise Klapwijk van de GSR Rotterdam won de eerste prijs in de categorie Economie & Maatschappij. 

Executieve functies zijn de denkprocessen die ons gedrag mede in goede banen leiden. Door deze te stimuleren worden de leerprestaties van leerlingen vergroot, terwijl onderontwikkelde executieve functies kunnen leiden tot onder meer moeite met plannen en leren. Lise Klapwijk onderzocht hoe executieve functies bij kinderen (8-12 jaar) aan de hand van een zelfontworpen spel kunnen worden gestimuleerd.

"Zelfs wetenschappers zijn onder de indruk van profielwerkstuk Lise Klapwijk" kopte het AD vorige week al toen bekend werd dat Lise een van de drie winnaars in haar categorie is.
De jury noemde, bij de bekendmaking van de 1e, 2e en 3e plaats, onder andere het volgende over het PWS van Lise: 'knappe vertaalslag', 'verrassend, precies en creatief' en 'diep onder de indruk'.

Bron: GSR« Terug naar het overzicht