Landelijk Kenniscentrum Hoogbegaafdheid gestart

16-09-2022

 

Het Landelijk Kenniscentrum Hoogbegaafdheid is gestart. Het doel van het Kenniscentrum is om passende ontwikkelmogelijkheden in het onderwijs verder te stimuleren voor de diverse groep leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid. Het Kenniscentrum deelt kennis, expertise en praktijkervaringen en versterkt de samenwerking tussen professionals, ouders en leerlingen. 

Het Landelijk Kenniscentrum Hoogbegaafdheid wordt uitgevoerd door het National Talent Centre of the Netherlands. Het is op 1 september 2022 feestelijk gelanceerd tijdens het internationale ECHA congres.

Verbinden en stimuleren
Het Kenniscentrum heeft een belangrijke verbindende en aanjagende rol en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs aan leerlingen met begaafdheidskenmerken. Het richt zich daarom op onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen maar ook op andere (zorg- en onderwijs)partijen en belangstellenden die te maken hebben met hoogbegaafde leerlingen. Het kenniscentrum zal daarvoor kennis, expertise en ervaringen inzichtelijk maken, onder meer op het community- en kennisplatform TalentStimuleren.nl, ontwikkeld door SLO en op 1 september officieel overgedragen aan het Kenniscentrum. Afgelopen zomer is het platform geactualiseerd en vernieuwd en de komende tijd wordt het verder uitgebouwd.

Op de site van het NTCT staat welke activiteiten u de komende tijd van het Kenniscentrum kunt verwachten.

Bron: OCW« Terug naar het overzicht