Onderwijs wordt mooier door religie

14-12-2021

 

Scholen die onderwijs geven vanuit een bepaalde religie lijken onder een vergrootglas te liggen. In volzin.nu staat een open brief van Erik Renkema aan docenten hierover.

Scholen die onderwijs geven vanuit een bepaalde religie lijken onder een vergrootglas te liggen. Er zijn incidenten over aangepaste methodes, over de gespannen omgang met homoseksuele leraren en leerlingen, over het weren van kinderboeken met magische inhouden.

En dat terwijl de meeste leerlingen naar deze scholen gaan. Wat kunnen we dan met de religie en het levensbeschouwelijk onderwijs van deze scholen? In deze open brief aan docenten op christelijke scholen schetst Erik Renkema een nieuwe visie.

Dr. Erik Renkema is adviseur identiteit bij Verus: koepelorganisatie voor katholiek en christelijk onderwijs. Hij trekt graag op met scholen waar uitdagende vragen over identiteit, levensbeschouwelijk onderwijs en burgerschapseducatie worden gesteld. Daarin brengt hij zijn deskundigheid als voormalig leerkracht en HBO-docent/-onderzoeker in.

Bron: Volzin.nu« Terug naar het overzicht