Ouders en scholen tevreden met eerste schoolweken op afstand

31-03-2020

 

Schoolleiders (88%) zijn tevreden over de manier waarop scholen onderwijs bieden op afstand tijdens de coronacrisis, dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 1028 schoolleiders.

Uit een gelijktijdige peiling van Ouders en Onderwijs blijkt dat ook 76% van de ouders tevreden zijn. Wel maken zowel schoolleiders als ouders zich zorgen over de leerachterstanden die ontstaan.
 
Vrijwel alle scholen (92%) hebben redelijk tot goed zicht op wat leerlingen en ouders thuis doen. Een klein deel heeft matig (7%) of geen (1%) zicht op wat er thuis gebeurd. Liefst 64% procent van de scholen heeft wekelijks contact met de ouders en 32% dagelijks. Op 4% van de scholen is er nauwelijks tot geen contact met ouders.
 
Eenderde van de scholen heeft telefonisch (29%) of via e-mail (30%) contact, 20% van de scholen gebruikt videobellen of controleert digitaal opdrachten (14%). Op 91% van de scholen zijn ouders over het algemeen tevreden, op 8% redelijk tevreden en 1% is niet tevreden met maatregelen die de school heeft genomen. Op 86% van de scholen is er goede communicatie met ouders.
 
“We vinden het prettig om te zien dat scholen en ouders actief blijven communiceren”, aldus AVS-voorzitter Petra van Haren. “Een goede samenwerking tussen school en ouders is enorm belangrijk. Zeker in de crisistijden hebben we elkaar nodig. Dat vraagt een andere inspanning dan normaal, waar je elkaar op het plein of in de school spreekt.”

Lees het hele artikel

Bron: AVS
 « Terug naar het overzicht