Praktijkpabo CHE in Zeeland

21-02-2020

 

Vijf basisschoolbesturen uit Zeeland, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard starten samen met de Christelijke Hogeschool Ede een Praktijkpabo.

Dit is een variant van de pabo waarin leren in de basisschool centraal staat. In een krimpende personeelsmarkt willen de basisscholen geen concessies doen als het gaat om de christelijke identiteit bij het benoemen van nieuwe leerkrachten.

Vanaf september kunnen studenten uit Zeeland twee dagen werken op een van de 37 basisscholen die de vijf besturen rijk zijn, één dag in de week reizen ze naar Ede voor colleges vanaf 10.30 uur. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding. In andere regio’s volgen al zo’n 100 studenten de Praktijkpabo van de CHE.

Geen concessies

Ook in Zeeland neemt het lerarentekort toe, vertelt Maarten van der Kooij. Hij is voorzitter College van Bestuur VPCO Tholen en één van de initiatiefnemers van de Praktijkpabo. In een krimpende personeelsmarkt wil hij geen concessies hoeven doen als het gaat om de christelijke identiteit bij het benoemen van nieuwe leerkrachten. 

Lees het hele artikel

Bron: Verus« Terug naar het overzicht