ROC Menso Alting Groningen scoort opnieuw hoog in MBO Keuzegids 2021

15-01-2021

 

Studenten beoordelen ROC Menso Alting in Groningen als een fijne en goede school. Ook de onderwijsinspectie is tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. De Keuzegids MBO heeft alle MBO opleidingen in Nederland beoordeeld en dit onderzoek meegewogen. ROC Menso Alting scoort het hoogst in Noord-Nederland. Op nummer 1 in heel Nederland staat net als vorig jaar het reformatorisch Hoornbeeck College. Menso Alting staat opnieuw op nummer 2. 

Het relatief kleine ROC heeft korte lijntjes met studenten en met stage bedrijven. Daardoor weten ze wat er speelt en kunnen ze goed aansluiten bij veranderingen en ontwikkelingen. Zo is vorig jaar het business college gestart. De eerstejaars studenten business college zijn begonnen met een breed basisjaar zodat ze zich goed kunnen oriënteren op de best passende uitstroomrichting. Dit sluit aan bij de wens van het bedrijfsleven voor breed opgeleide medewerkers.

Vijf topopleidingen
Een aantal opleidingen zijn gekwalificeerd als topopleiding. Naast de opleidingen MBO-Verpleegkunde en Verzorgende-IG zijn alle opleidingen binnen de sector Onderwijs & Opvoeding ook gekwalificeerd als topopleidingen. De school leren kennen kan tijdens de online open dag op woensdag 27 januari.

Tevredenheidsonderzoek onder studenten
De resultaten van de Keuzegids zijn gebaseerd op de JOB-Monitor 2020, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle MBO-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daarnaast zijn diverse gegevensbronnen gebruikt, onder andere van het Ministerie van Onderwijs en het onderzoekbureau voor onderwijs en arbeidsmarkt.


Het christelijke ROC Menso Alting biedt opleidingen aan in de sectoren Zorg & Welzijn, Business College, Onderwijs & Opvoeding en Dienstverlening.

De Keuzegids MBO-studies 2021 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Bron: ROC Menso Alting Groningen« Terug naar het overzicht