Website over nieuwe leerweg in het vmbo online

01-02-2022

 

Vanaf 1 februari is alle informatie over de nieuwe leerweg in het vmbo te vinden op een nieuwe website: Nieuweleerweg.nl.

In de nieuwe leerweg worden de gemengde en theoretische leerweg in het vmbo samengevoegd. Alle leerlingen in deze nieuwe leerweg gaan dan, naast avo-vakken, ook een praktijkgericht programma volgen. De komende jaren wordt de invoering van de nieuwe leerweg voorbereid. Zo werkt een aantal scholen in een pilot aan de doorontwikkeling van het prakgerichte programma.

Op de nieuwe website vindt u uitgebreide en actuele informatie over de nieuwe leerweg en de examenprogramma’s. Ook delen de pilotscholen hier hun ervaringen en leest u hoe ook niet pilot-scholen aan de slag kunnen. Naast tools en scholingsaanbod is er ook een overzicht met interessante webinars en bijeenkomsten.

De informatie over de nieuwe leerweg is afkomstig van de website Sterkberoepsonderwijs.nl. Alle informatie over de samenwerking tussen vmbo en mbo en/of het bedrijfsleven in een doorlopende leerroute blijft wel beschikbaar op deze website.

Bron: VO-Raad, Nieuweleerweg.nl en Sterkberoepsonderwijs.nl« Terug naar het overzicht