Weer op school- praktische informatie voor herstart op locatie

12-05-2020

 

Het ministerie van OCW heeft samen met andere partijen twee websites ontwikkeld om scholen te helpen bij de herstart op locatie: weeropschool.nl en weeraanwezigopschool.nl. Laatstgenoemde site geeft informatie om ook de leerlingen die niet uit zichzelf komen, weer terug op school te krijgen.

De site weeropschool.nl biedt een overzicht van praktische informatie zoals een stappenplan, protocollen, veelgestelde vragen, posters met aanbevolen voorzorgsmaatregelen en de bevindingen van het RIVM. De meeste van deze informatie is, ook door de AVS, al eerder gepubliceerd, maar staat nu overzichtelijk op een site. Voor het voortgezet onderwijs is er ook een apart onderdeel: weeropschool.nl/vo

Weeraanwezigopschool.nl
Op weeraanwezigopschool.nl is betrouwbare informatie te vinden en antwoord op vragen die schoolleiders kunnen helpen om ook de leerlingen die niet uit zichzelf komen, weer terug op school te krijgen. Deze aanpak is speciaal bedoeld voor de periode na de heropening van de scholen tijdens de coronacrisis, om schooluitval van jongeren nu en in de toekomst te voorkomen. Deze informatie wordt dagelijks aangepast op basis van de actuele stand van zaken en is specifiek bedoeld voor schoolleiders, leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren.

 

Bron: AVS« Terug naar het overzicht